Za postni čas

»Joj, spet se pričenja post in to ravno sredi počitnic. To mi pa res ni všeč.«Kaj je postni čas?»Joj, spet se pričenja post in to ravno sredi počitnic. To mi pa res ni všeč.«Kaj je postni čas?
Nekdo mogoče misli, da je to žalosten čas, ker naj bi se odpovedali določenim stvarem.
Nekdo drug pa je mnenja, da je to čas priložnosti, ko se odpovem določeni stvari in s tem naredim nekaj zase, za svoje telesno in duhovno zdravje, za svoj odnos z Bogom in z bližnjimi: z bratom ali sestro, s starši, sošolci, sosedi, s fantom oz. s punco, z možem oz. z ženo…
Postni čas ni namenjen samo meni, ampak vsem nam. Odpoved postane zares rodovitna šele takrat, ko se odpovedi pridruži tudi dobrodelnost. Če se bom nečemu odpovedal (npr. sladkarijam ), potem privarčevani denar podarim nekomu, ki je v stiski. Drugemu pa ne pomagam samo z denarjem, pomagam mu lahko tudi s prostovoljnim delom ali pa že s tem, da mu podarim nekaj časa, da mu prisluhnem. V teh 40 dneh pa lahko nekaj več časa podarim tudi Bogu, s kakšno lepo molitvijo ali pa s prebiranjem Svetega pisma.
Postni čas torej ni nek turobni in žalostni po pustni čas, ampak je to čas velikih priložnosti. Skupaj jih izkoristimo in se medsebojno spodbujajmo pri izvrševanju zastavljenih ciljev. Če pa še nimaš postnega cilja, je zdaj pravi trenutek, da si ga zadaš. Kaj bom torej delal med letošnjim postnim časom in čemu se bom odpovedal? Komu pa želim pomagati in ga tako osrečiti?
Pa kar najbolje bodite pripravljeni hoditi po poti letošnjega posta in srečno pot!

Objavljeno v Duhovna misel

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.