Parkiranje pri skavtskem domu Kamnitnik

Dragi skavti, starši in drugi obiskovalci našega skavtskega doma Kamnitnik!

Želimo si, da bi bile naše poti varne in naš dom dostopen, da bi se še naprej lahko tam srečevali in se potikali po njegovi okolici. Tega si želijo tudi vsi naši sosedje in verjamemo, da tudi vi. Vsi si želimo, da bi naši mladi imeli možnost igre na prostem, varne soseske in prijetnih med sosedskih odnosov. In ker naš 4. skavtski zakon pravi: »Skavt je prijatelj vsakomur in vsem skavtom brat.«, smo se odločili, da določimo pravila parkiranja za dostop do skavtskega doma Kamnitnik. Ta bodo omogočala varen dostop vsem skavtom, voditeljem, obiskovalcem in drugim mimoidočim sprehajalcem.

Vabljeni, da si pravila parkiranja na naslednjih straneh skrbno preberete in jih upoštevate.

Pravila parkiranja za dostop do skavtskega doma Kamnitnik

Želimo si in vam svetujemo, da z začetkom leta 2019 uporabljate naslednji dve parkirišči – Parkirišče 1 (3 min stran) in Parkirišče 2 (11 min stran) – glej sliko. Uporaba parkirišč je namenjena staršem, ki pridejo in le odložijo ali poberejo skavte, kot tudi tistim, ki se bodo v domu zadržali dlje časa.

Odločite se za katero koli, vendar je treba imeti v mislih, da je cesta Kamnitnik, ki poteka mimo Parkirišča 1 ozka in je srečavanje vozil težje, kot na Partizanski cesti (ob parkirišču 2), kjer je cesta širša.

 

POZOR – Prepovedana mesta za parkiranje!

Na spodnjem zemljevidu sta označeni parkirišči, ki sta na voljo za uporabo. Vsa z rdečo (s križem) označena mesta NISO v nobenem primeru dovoljena za parkiranje, niti kratkotrajno.

Tu se ne sme parkirati, ker ta območja niso naša, obenem pa s svojimi vozili uničujemo rastje ali pa onemogočamo dostop do česa. Tudi v primerih nekaj minutnega postanka (npr. ko poberete svoje otroke), tu ni prostora za parkiranje. Za to sta namenjeni parkirišči 1 in 2.

V primeru, ko pričakujemo večje število avtomobilov (npr. dogodek stega, sestanek staršev, večja delovna akcija) vas prosimo, da se odločite za parkirišče 2, saj bo prvo parkirišče precej verjetno že zasedeno.

Hoja od Parkirišča 1 vzame 3 minute, med tem ko hoja od Parkirišča 2 pa 11 min. Obe poti sta označeni z modro in sta asfaltirani. Na voljo je tudi gozdna, makadamska pot, ki je označena z zeleno barvo in poteka med vojašnico, gre mimo strelišča in se priključi dvorišču SDK. Ta pot je trenutno zaradi gradnje novega vrtca Kamnitnik zaprta, vendar se bo predvideno ponovno vzpostavila v letu 2021.

 

Radi bi vas spomnili le še na to, da imamo skavti radi naravo (v njej vidimo Božje delo) in da skrbimo za svoje telesno zdravje – zato vas vse spodbujamo, da pridete do našega doma peš ali s kolesom. Ti obliki transporta sta dobri tako za nas, za naravo kot tudi za naše sosede, ki nam bodo hvaležni ob zmanjšanju dnevnega hrupa vozil.

Prosimo, da to obvestilo posredujete vsem, ki bodo obiskovali skavtski dom in niso v neposrednem stiku z nami (npr. ko po otroka pride nekdo drug).

Pogosta vprašanja:

1. Kaj pa če imamo v domu jesenovanje ali zimovanje, kje lahko starši poberejo svoje otroke?

Odgovor: Še vedno je priporočljivo, da parkirate na parkirišču 1 ali 2 in greste po otroka (in njegov težek nahrbtnik) peš.

2. Kaj pa če pridem na sestanek staršev ali večji skavtski dogodek?

Odgovor: Takrat vas posebej prosimo, da se odločite za parkirišče 2, saj bo parkirišče 1 zelo verjetno že zasedeno.

3. Kaj pa če pripeljem star papir ali kaj drugega večjega in težjega?

Odgovor: Takrat je seveda še vedno možno pripeljati do skavtskega doma in tam razložiti material.